Nog 30,00 voor gratis verzending!
  • Voor 12:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis levering boven de €30
  • 100% echte honing direct van de imker
  • 24/7 online te bestellen

Het reguleren van je suikerspiegel met honing

Veel mensen die de keuze maken om gezonder te gaan leven willen in eerste instantie de inname van geraffineerde suikers zoveel als mogelijk is beperken. Het is echter zoals bekend absoluut noodzakelijk dat ons lichaam nog steeds de nodige suikers binnen krijgt. Dit is het geval omdat suikers door ons lichaam worden omgezet in glucose. Uit deze glucose wordt energie geput welke onder meer onze hersenen nodig hebben om correct te kunnen functioneren. Het spreekt echter voor zich dat het altijd van cruciaal belang is om je bewust te zijn van de balans in de suikerspiegel. Een negatieve of verstoorde balans kan dan ook grote gevolgen hebben. Op dit vlak kan de inname van honing gelukkig een bijzondere meerwaarde vertegenwoordigen.

 

Er is honing en honing

Bovenstaand kopje zal voor veel mensen misschien een beetje vreemd in de oren klinken, maar dat is het niet. De kans is groot dat je, je al eens in het verleden de vraag hebt gesteld waarom er soms sprake kan zijn van een dergelijk groot prijsverschil bij honing. Een pot honing die je in de plaatselijke supermarkt gaat kopen is bijvoorbeeld doorgaans een behoorlijk stuk voordeliger dan wanneer je ze bij een natuurwinkel bestelt. Dit komt omdat de honing die je in de supermarkt kan vinden eigenlijk niet zoveel meer met echte honing te maken heeft. Veelal is het dan ook niets meer dan gewoon suikerwater met de smaak van honing. Lekker goedkoop is het wel, maar gezond is natuurlijk nog iets helemaal anders.

Bovenstaande geldt niet voor wanneer je er voor kiest om echte, rauwe honing te kopen. In dit geval is er ook geen verhitting gebeurd om de honing in de pot te krijgen waardoor nagenoeg alle werkzame vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen nog in de pot met honing aanwezig zijn. Je dient bovendien ook op te merken dat er in de natuurwinkel veelal verschillende soorten honing zijn terug te vinden die allen beschikken over niet alleen hun eigen kleur, maar ook textuur en zelfs smaak. Even de verschillende soorten van honing uitproberen zal al snel duidelijk maken welke uitvoering nu echt het interessantst is.

 

De invloed van honing op de suikerspiegel

Ondertussen weet je dat je, om echt te kunnen genieten van de voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van honing moet kiezen voor rauwe, biologische honing. Echter, welke invloed heeft dit nu precies op mensen die te maken hebben met een verstoorde suikerspiegel?In steeds meer gevallen wordt honing (overigens niet alleen in onze landen, maar ook in andere delen van de wereld) gebruikt als natuurlijke suikervervanger. Dit komt omdat het gebruik van honing er voor zou zorgen dat de suikerspiegel in ons lichaam niet zo explosief zou stijgen. Dit klopt ook. Honing bevat langzame suikers waardoor de pieken in de suikerspiegel helemaal niet zo extreem zijn. Uiteraard stijgt de suikerspiegel ook gewoon door het eten van honing omwille van de aanwezige suikers, maar de grootste schommelingen worden er door uitgesloten. Verwacht op dit vlak van honing uiteraard geen wonderen, maar de gezonde eigenschappen die zo kenmerkend zijn voor dit product zorgen er voor dat ze in heel veel verschillende situaties kan optreden als waardige vervanger voor de vele ‘slechte’ suikers.

You may also like

Leave a comment