Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken.
Door op ‘Doorgaan’ te drukken of gebruik te maken van de site gaat u akkoord met de plaatsing van de cookies. Lees onze privacybeleid.
Honingsoorten
Verschillende Soorten Nectar
Er bestaan enorm veel verschillende honingsoorten. Deze verschillen vind je onder andere terug in smaak, kleur, dikte en voedingswaarde. Deze verschillen ontstaan doordat honingbijen veel verschillende soorten nectar kunnen gebruiken voor de productie van honing. Er bestaat een verband tussen de kleur en smaak van honing. Vaak is het zo dat hoe donkerder de honing is, des te krachtiger van smaak is. Houd je dus van een milde honing, dan kun je het beste voor een zo licht mogelijke honingsoort gaan.
Verwerking Door De Imker
Verschillen in honing kunnen ook veroorzaakt worden door de verwerkingswijze door de imker. Vaak wordt honing zogenaamd ‘’koud geslingerd’’. Met een honingslinger wordt dan de honing uit de raten geslingerd en gezeefd, zonder deze te verhitten. Dit wordt ook wel rauwe honing genoemd. Grote honing verwerkers verhitten deze honing wel, om sneller te werk te gaan. Deze honing heeft veel van haar natuurlijke gezonde ingrediënten verloren en kristalliseert niet meer. Uiteraard verkopen wij deze honing niet op Honingshop.nl.
Ook kan honing tot crème worden geroerd. Zodra de honing begint te kristalliseren wordt er dagelijks meerdere malen enkele minuten geroerd, totdat het gewenste resultaat is bereikt. Dit geldt overigens niet voor klaverhoning. Dit is van nature al een crèmehoning.