Nog 30,00 voor gratis verzending!
  • Voor 12:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis levering boven de €30
  • 100% echte honing direct van de imker
  • 24/7 online te bestellen

Verschillende soorten nectar

Er bestaan enorm veel verschillende soorten honing. Deze verschillen vind je onder andere terug in smaak, kleur, dikte en voedingswaarde. Deze verschillen ontstaan doordat honingbijen veel verschillende soorten nectar kunnen gebruiken voor de productie van honing. Er bestaat een verband tussen de kleur en smaak van honing.  Vaak is het zo dat hoe donkerder de honing is, des te krachtiger van smaak is. Houd je dus van een milde honing, dan kun je het beste voor een zo licht mogelijke honingsoort gaan.

Verwerking door de imker

Verschillen in honing kunnen ook veroorzaakt worden door de verwerkingswijze door de imker. Vaak wordt honing zogenaamd ‘’koud geslingerd’’. Met een honingslinger wordt dan de honing uit de raten geslingerd en gezeefd, zonder deze te verhitten. Dit wordt ook wel rauwe honing genoemd. Grote honing verwerkers verhitten deze honing wel, om sneller te werk te gaan. Deze honing heeft veel van haar natuurlijke gezonde ingrediënten verloren en kristalliseert niet meer. Uiteraard verkopen wij deze honing niet op Honingshop.nl.

Ook kan honing tot crème worden geroerd. Zodra de honing begint te kristalliseren wordt er dagelijks meerdere malen enkele minuten geroerd, totdat het gewenste resultaat is bereikt. Dit geldt overigens niet voor klaverhoning. Dit is van nature al een crèmehoning.